Karakeçili'de tarla günü

Karakeçili

Karakeçili İlçesi Sulubük Köyünde Ahmet Doğan'a ait 20 dekar arazide kurulan ‘Mısır Demonstrasyonunda tarla ve hasat günü yapıldı.

GENİŞ KATILIM OLDU

Hasat Tarla Günü etkinliğine Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taşkın Erol, Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yrd. Ekrem Şener, Karakeçili İlçe Müdür V. Abdullah Leblebiciler, Şube Müdürleri, Çevre İlçelerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürleri, İl ve İlçe Müdürlüğü personelleri, Delice Ziraat Odası Başkanı, Ticaret Sanayi Odası, Toprak Mahsulleri Ofisi Temsilcileri, köy muhtarları, firma temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

BÜYÜK ÖNEME SAHİP

Mayıs ayı içerisinde ekimi gerçekleştirilen alanda demostrasyon amaçlı olarak 11 çeşidi silajlık olmak üzere toplam 24 çeşit Mısır kullanıldı. Hasat aşamasına geldiği dönemde gerçekleştirilen tarla gününde, özellikle yeşil yem ve enerji hayvan beslenmesinde önemli olan dane ve silajlık mısır çeşitlerinin İlimiz çiftçilerine tanıtımı yapıldı. Tarla günü açılışında bir konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. T. Erol; 1. ve 2. Ürün yetiştiriciliği açısından uygun bir yem bitkisi olan mısır, % 85-90 oranında enerji içermesi, kolay parçalanabilen karbonhidrat içeriği ve uygun sıkışma kolaylığı dolayısıyla, en kolay silolanabilen yem bitkisi özelliği nedeniyle süt hayvancılığında büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

ÇİFTÇİLERİMİZE TANITMAYA GAYRET EDİYORUZ

Hayvan beslenmesinde olduğu kadar önemli bir sanayi bitkisi olan mısır, ülkemizin hemen hemen her yöresinde yetiştirilebilmektedir. Bölgemizde yeterli sulamanın sağlandığı yerlerde iyi bir bakımla dekara 1500 kg dane mısır ve 8-10 ton silajlık mısır alınabileceği ifade etmiştir. İl Müdür Yrd. Ekrem Şener tarla gününde yaptığı konuşmada; ilimizdeki mısır ekim alanların genişletilmesinin gerekliliğini vurgulayarak Bakanlık Desteklemelerinden bahsetmiştir. Yem Bitkileri ekilişinin İlimizde yetersiz düzeyde olduğunu bunun için ilimiz ekolojisine uygun yem bitkilerinin eğitim yoluyla ve tarla günü yaparak çiftçilerimize tanıtmaya gayret ettiklerini söyledi. Emeği geçenlere ve özellikle Selçuk Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. S. Ahmet Bağcı’ya desteklerinden dolayı teşekkür etmiştir. Daha sonra denemede yararlanılan çeşitlerin ait olduğu firma yetkililerince katılımcılara çeşitler hakkında teknik bilgiler verildi, ikram ile tarla günü sona erdirildi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü